Kategorie

Młode marchewki z cynamonem, czosnkiem i kolendrą

indeksSkładniki:

Pęczek młodej marchwi

1 łyżka oliwy z oliwek

1 główka najlepiej młodego czosnku

1 łyżeczki oleju kokosowego

1 łyżeczka cynamonu

Sok z 1 cytryny

2 łyżeczki brązowego cukru

sól

kolendra

Wykonanie:

Marchew szorujemy, suszymy i wkładamy do rondla z rozgrzanym olejem i olejem kokosowym, dodajemy ząbki czosnku, całość rumienimy ze wszystkich stron.

Dodajemy cynamon, solimy, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż marchewki zmiękną, ale się nie rozgotują.

Wlewamy sok z cytryny, dosypujemy cukier i potrząsając rondlem bez pokrywki podsmażamy aż płyn cały wyparuje, a cukier się lekko skarmelizuje.

 

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>