Ostatnio mój mąż znalazł w necie makaron sojowy, pokazał mi go i prawie podskoczyłam. Miałam taką ochotę na łazanki tylko jak je zrobić bez makaronu? Myślałam najpierw nad makaronem pełnoziarnistym, ale jakoś mnie to nie przekonało, ale makaron sojowy stwierdziłam że będzie ok.
Składniki:
250 g kapusty kiszonej
1 średnia cebula
1 średnia marchewka
łyżeczka oleju kokosowego
pół paczuszki 100 g makaronu sojowego ( u mnie tao tao pisze że jest z grochu i fasolki mung nie wiem czemu nazywa się sojowy ale w składzie nie znalazłam nic podejrzanego…tylko kolor taki biały:))
Wykonanie:
Na patelni rozgrzałam olej, zeszkliłam cebulę, dodałam utartą na dużych oczkach marchewkę i pokrojoną na drobno kapustę kiszoną. Mieszając podsmażałam na małym ogniu tak z 20 min potem przykryłam pokrywką i dusiłam ok 30 min. Doprawiłam solą, pieprzem. Makaron zrobiłam wg przepisu na opakowaniu. Wyszło całkiem dobre 🙂
Napisz komentarz