Kasza jaglana z tofu i burakami
Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej,
1 cebula,
3 ugotowane małe buraki ze skórką,
1 opakowanie marynowanego lub wędzonego sera tofu,
sól, pieprz, majeranek,
pietruszka zielona,
sok z cytryny.
Kaszę jaglaną ugotować. Cebulę posiekać w kosteczkę i zeszklić na oliwie. Buraki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na patelni na złoty kolor. Ugotowaną kaszę połączyć z cebulką, tofu i startymi burakami. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Całość podgrzać na ogniu lub w piekarniku. Pietruchę drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerz i posypać posiekaną natką.
Źródło mniam mniam dzieci są ważne
Napisz komentarz