Kategorie

Szpinak lub warzywa z kaszą jaglaną

demPotrzebujesz:

 

Kasza jaglana

Szpinak świeży ( może być mrożony ja wolę listki)

cebula

olej kokosowy

Przyprawy sól pieprz czosnek curry

Kaszę jaglaną gotujemy tak jak jest nam wygodnie.

Ja kaszę gotuję w parowarze.

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną cebulę. Kiedy cebula będzie już szkląca wrzucamy szpinak ( ile? Tyle na ile mamy ochotę:)) Jak szpinak będzie już dobrze zmiękczony dodajemy rozgnieciony czosnek, pieprz, curry lub te przyprawy które lubimy. Wszystko mieszamy z kaszą jaglaną. Jest to świetne danie, które można z pojemniczku zabrać do pracy.

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>