Kategorie

Wraps wegański

tortilla

250 gramów mąki gryczanej

1/2 dużej czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka ziaren kminku

natka pietruszki ja dałam 1/3 posiekaną

1 łyżeczka ziaren czarnuszki (może być np. siemię lniane)

1 czubata łyżka masła oliwa z oliwek lub nierafinowany olej rzepakowy

woda

do mąki dodać pokrojoną drobno cebulę, przyprawy, pietruchę i wodę. Wody tyle żeby ciasto było lejące takie jak na naleśniki. Smażyć na patelni z obu stron. Układać jeden na drugi aż placki zmiękną. Można jeść suche lub z nadzieniem tak jak wrapy. Są pyszne:)

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>