Kategorie

Marchewka z groszkiem w odsłonie imbirowej

indeksSkładniki:
1 mrożona marchewka z groszkiem
ok. 2 łyżki oleju kokosowego
2 cm kawałek korzenia imbiru
sok z połowy pomarańczy
1 łyżka miodu

Wykonanie:

Mrożoną mieszankę wrzucamy do parowara na ok 20 min. Olej kokosowy roztapiamy na patelni i wrzucamy pokrojony w kosteczkę imbir. Podsmażamy, ale trzeba uważać, by nie przypalić imbiru – staje się wtedy gorzki.Dodajemy marchew z groszkiem, miód i dolewamy sok z pomarańczy. Jak mała pomarańcza można dać sok z jednej całej. Całość dusimy ok 2-3 min.

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>