2 szklanki płatków owsianych
pół szklanki otrębów
2-3 dojrzałe banany
1 granat (Ja nie miałam było bez:))
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
garść orzechów włoskich
płatki migdałowe do posypania
1 jajko
1 i 1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki cynamonu/przyprawy do piernika
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
1.Piekarnik należy zagrzać do 190 stopni.
2. W misce zmieszać wszystkie suche składniki (poza cukrem i płatkami migdałowymi)
3. W drugiej misce – mleko, jajko, miód i cukier
4. Banany pokroić w plasterki i ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze lub naczyniu żaroodpornym
5. Pozostałe banany wrzucić do płatków
6. Mokre składniki należy połączyć z suchymi i wymieszać
7. Masę trzeba przelać na blachę z bananami i rozłożyć równomiernie. Masa powinna być dość mokra ale nie lejąca
8. Całość posypać płatkami migdałowymi i pestkami granatu i można włożyć do piekarnika
9. Piecze się ok. 30 minut.
z blogu człowiek z łyżeczką
Napisz komentarz