jakie tabletki na cellulit undefined

Kategorie

 oczyścić organizm z ołowiu
zielona kawa forum
 jak stosowac acai berry 900
 szybkie odchudzanie dla mężczyzn
 cykl 2 miesieczny sterydy
afilliate program

CZOSNEK I WARZYWA CEBULOWE – BROŃ NA NOWOTWÓR ŻOŁĄDKA I RAKA JELITA GRUBEGO

indeksCzosnek jest niezbędny. Jeden do trzech ząbków dziennie stanowi podporę systemu odpornościowego i może chronić nas przed rakiem! Czosnek dodany do potraw nie tylko dodaje im smaku, ale jednocześnie skutecznie redukuje zagrożenie nowotworowe. Zawiera około 200 aktywnych biologicznie składników, z których wiele chroni nas przed rakiem. Jest bogaty w siarkę, glutation i cysteinę, które są silnymi przeciwutleniaczami. Czosnek nie tylko pomaga w zapobieganiu tworzenia się nowych guzów i przerzutów, ale także powstrzymuje rozwój już istniejących guzów dzięki wzmacnianiu układu odpornościowego naszego organizmu i detoksykacji wątroby.

Zawarta w antyrakowych warzywach cebulowych (także w czosnku) allicyna ma wszechstronne działanie antyoksydacyjne, antywirusowe, antynowotworowe i odtruwające. Allicyna powstaje jednak dopiero po roztarciu/rozdrobnieniu czosnku, pod wpływem wyzwolonego wtedy enzymu allinazy. Jeśli wrzucimy do gotującej się wody całe ząbki czosnku, to prozdrowotna allinaza pozostanie nieaktywna. Zachowuje on natomiast swoje właściwości podczas dalszej obróbki zgniecionego lub drobno posiekanego ząbka!

W 1989 roku w Chinach przeprowadzono badanie, które wykazało, że w prowincjach, gdzie używano najwięcej czosnku, występował najniższy odsetek zachorowań na raka żołądka.

Inne badanie – przeprowadzone w USA – dowiodło, że kobiety które jadły czosnek przynajmniej raz w tygodniu, wykazywały o połowę mniejsze ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, niż kobiety, które twierdziły, że nigdy nie jedzą czosnku.

Przegląd wszystkich badań przeprowadzonych do 2000 roku na University of Nort Carolina w Chapel Hill wykazał, że osoby, które jadły regularnie czosnek świeży lub w potrawach, były o połowę mniej zagrożone powstaniem rakiem żołądka i aż o dwie trzecie mniej – zachorowaniem na raka jelita grubego, aniżeli osoby spożywające mało czosnku lub wcale. (A.T. Fleischauer, i in. „Garlic consumption and cancer prevention” American Journal of Clinical Nutrition 2000 Oct 72(4); 1047-52)

Źródło zwrotnikraka

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

zielona kawa forum  acai właściwości najlepsza dieta gdy zażywam probolan 50  cellulitis  jak pozbyć sie pryszcy  co zrobic żeby mieć białe zęby  odchudzanie bez tabletek