Kategorie

Produkty tworzące środowisko zasadowe

Owoce tworzące środowisko zasadowe

Agrest
Ananasy
Arbuz
Avocado
Banany
Brzoskwinie
Cytryny
Czereśnie
Figi
Grejpfruty
Gruszki
Jabłka
Jagody
Kiwi
Klementynki
Limetki
Maliny
Mandarynki
Mango
Melony
Mirabelki
Morele
Nektarynki
Oliwki
Papaye
Pomarańcze
Porzeczki (białe, czarne, czerwone)
Śliwki
Świeże daktyle
Truskawki
Winogrona (białe, czerwone)
Warzywa i grzyby tworzące środowisko zasadowe

Algi
Boćwina
Brokuły
Burak czerwony
Cebula
Chrzan
Cukinia
Cykoria
Dynia
Fasola, zielona
Groszek
Kalarepa
Kapusta pekińska
Kapusta, biała
Kapusta, czerwona
Kapusta, włoska
Kapusta, zielona
Kurki
Marchew
Oberżyny
Ogórki
Papryka
Pieczarki
Pietruszka, korzeń
Por
Prawdziwki
Rzodkiewka
Seler
Trufle
Ziemniaki
Zioła i warzywa liściowe tworzące środowisko zasadowe

Bazylia
Chrzan
Cykoria
Cynamon
Gałka muszkatołowa
Goździki
Imbir
Kapusta pekińska
Kardamon
Kminek
Kolendra
Koperek
Kurkuma
Liście selera
Majeranek
Melisa
Mięta
Oregano
Papryczki chili
Pieprz (biały, czarny, czerwony, zielony)
Pietruszka, nać
Pokrzywa
Rozmaryn
Rucola
Sałata lodowa
Sałata masłowa
Szafran
Szałwia
Szczypiorek
Szpinak, młody
Tymianek

Orzechy i pestki tworzące środowisko zasadowe

Mak
Migdały
Pestki dyni
Sezam

Napisz komentarz

Możesz użyć tych tagów HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>